Tips en tricks rond camerabeveiliging

Waar moet je op letten als je je huis wilt beveiligen met camera’s? DAS Security zet je op weg. Voor meer gedetailleerde info neem je best contact op met één van onze adviseurs!

Check het opslaggeheugen van je recorder

Wat ben je met een camera als je recorder onvoldoende geheugen heeft om beelden op te slaan? Opnames van betere kwaliteit nemen logischerwijze ook meer plaats in. En als je voortdurend wil opnemen moet de harde schijf groot genoeg zijn! Informeer je goed voor je een keuze maakt.

Zorg voor voldoende bereik

Opgepast voor camera’s met een kleine kijkhoek! Je wilt immers niet dat dieven de camera kunnen ontwijken. Een zogenaamde ‘Dome camera’ is daar een goede optie. Zo’n glazen bol heb je sowieso wel al eens ergens zien hangen. Laat de montage zeker aan een professional over!

Nacht of dag?

Als er wordt ingebroken, gebeurt dat vaak ‘s nachts. Het is heel belangrijk dat de kwaliteit van de beelden dan goed zit. Een goed nachtzicht is dus cruciaal voor een beveiligingscamera. Denk zeker na op welke tijdstippen jouw ruimte moet beveiligd worden, en stel je keuze voor een specifieke camera daarop af.

kai-oberhauser-56033.jpg
iStock-505898754-2.jpg

Inzoomen

Heb je een winkel? Dan kan het handig zijn om een camera te hebben die je makkelijk kan besturen. Als je vaak met diefstal te kampen krijgt kan inzoomen heel erg handig zijn, om goed te kunnen zien wat er gebeurt. Ook hier zijn bepaalde camera’s veel geschikter voor dan andere. Vraag zeker raad aan je DAS-adviseur.

Hoeveel camera’s?

In welke ruimtes plaats je het best een camera? Hoeveel heb je er nodig? Als je voor camera’s kiest met een groter zichtveld, heb je er bijvoorbeeld minder nodig. Bekijk zeker de kostprijs per camera, en overweeg of de dingen die je wil bewaken de investering waard zijn.

 

Deze tips en tricks zijn nog maar het topje van de ijsberg! Er valt immers nog veel meer te weten over camerabeveiliging bij je thuis. Informeer je bij DAS Security! Wij stellen voor jou GRATIS een offerte op.