Waarom je zaak beveiligen een goede zaak is

Inbraken blijven één van de meest voorkomende misdrijven. Je hoopt dat je het nooit meemaakt maar het gebeurt wel. Gelukkig kan je er met een beveiligingssysteem voor zorgen dat de daders niet vrijuit gaan. Hieronder geven we je enkele feiten over inbraak in bedrijven.

Cijfers

In het jaar 2016 werden er in België zo’n 53.669 inbraken geregistreerd. Hiervan kwamen er 10.226 voor in bedrijven of handelszaken. Dat is bijna 20% van alle inbraken! Gelukkig worden meer en meer bedrijven zich ervan bewust dat een beveiligingssysteem nuttig is.

alex-knight-174797.jpg
pexels-photo-101808.jpeg

Aanmoediging

Momenteel is het ook extra interessant om een beveiligingssysteem te plaatsen. Er worden premiekortingen gegeven op de diefstalverzekeringen van bedrijven.

Daarnaast zijn er voor bedrijven ook nog fiscale gunstmaatregelen van toepassing. Je investeringen in inbraakbeveiliging met een alarmsysteem, camerabewaking, toegangscontrole en veilige sloten worden aangemoedigd. Een goed overzicht van fiscale en andere gunstmaatregelen voor beveiliging vind je op de website van Inbraakveilig Group: over de investeringsaftrek en over de aftrek van beveiliging als beroepskosten.

Hieronder vind je een kleine checklist met enkele tips om inbraak tegen te gaan:

  • Dubbelcheck, bij het verlaten van je zaak, dat alles goed op slot is. Maak hier een gewoonte van.

  • Plaats camera’s aan elke ingang en zeker aan poortjes, opritten of achterdeuren.

  • Wat de camera’s niet kunnen oppikken, pikken de warmte-en bewegingssensoren wél op. Inbreken zonder te bewegen lukt immers niet.

  • Zorg voor sterke beglazing. Extra beveiliging met een glasbreuksensor zorgt voor directe waarschuwing bij glasbreuk.

  • Zorg voor goede verlichting bij de toegangen en in de omgeving van je bedrijf.

Deze tips maken je bedrijf al een minder gemakkelijk doelwit voor een inbreker. Zoek je een uitgebreid en gepersonaliseerd beveiligingssysteem? Vraag dan je gratis offerte aan op deze pagina.