Handige tips om brand in je zaak te voorkomen

Een brand in je handelszaak: het lijkt een ver-van-je-bed show, maar het valt helaas nog veel te vaak voor. Nochtans kan je zoiets makkelijk voorkomen. In deze post geven je wat facts & figures, én een aantal tips om je zaak te beschermen.

Brand-haard

In 2012 hadden we in België nog 18.650 branden, in 2013 en 2014 werden telkens rond de 17.800 branden geregistreerd.  De laatste jaren is het aantal gelukkig gedaald, maar meer dan 10.000 branden per jaar blijft gigantisch veel! En wist je dat het aantal dodelijke slachtoffers ten gevolge van een brand blijft stijgen? Elk jaar sterven nog tussen 50 en 80 mensen in een brand.

14578261113_b6e017b217_o - small.jpg
roksolana-zasiadko-29081.jpg

Checklist

We stelden een kleine checklist op om de kans op brand in je zaak al aanzienlijk te verminderen:

  • Zorg dat je elektrisch netwerk up-to-date is, bij afwijkingen laat je best meteen een expert langskomen.

  • Probeer het aantal brandbare materialen in je zaak zo veel mogelijk te beperken, zeker als je je zaak opnieuw inricht.

  • Voorzie blusdekens en goedgekeurde brandblussers om kleine tot middelgrote brandjes meteen te bestrijden.

  • 1 op 10 Belgen vindt een rookmelder nog altijd onbelangrijk, onterecht. Plaats ze! Het is een kleine investering en het redt levens.

  • De gevaarlijkste momenten zijn vooral ‘s avonds en tijdens de nacht, dus wees voorzichtig met het ‘in-de-stekker-laten’ van je elektrische apparaten.

  • Wees voorzichtig tijdens de eindejaarsfeesten: Schakel al het noodzakelijke uit tijdens afwezigheid in je zaak.

DAS Security

Met deze tips kan je al een groot deel van de brandgevaren elimineren. Wist je dat DAS-Security jou kan helpen om je zaak of woning fireproof te maken? Kijk wat verder rond op onze website of op die van Inbraakveilig Group en ontdek hoe wij de brandveiligheid van je handelszaak naar een hoger niveau tillen.