faq

Het gaat vaak om kleine zaken: open ramen, waardevolle voorwerpen die in het zicht rondslingeren, kartonnen verpakkingen van je nieuwe toestellen die buiten staan. Een huis dat vanaf de straatkant niet goed zichtbaar is. Bekijk onze 5 slimme tips voor een veilige woning.

De sirenes gaan af en de door de klant uitgekozen DAS-service treedt in werking: je ontvangt een sms of de meldkamer wordt verwittigd.

Bij een alarmmelding neemt de meldkamer contact op met jouw uitgekozen contactpersonen. Wordt het alarm geverifieerd, dan wordt meteen de politie verwittigd. Bij camerabewaking kan je de meldkamer en politie ook live laten meekijken met je camera’s.

In Vlaanderen is een rookmelder verplicht in alle nieuw te bouwen woningen, woningen waarin renovatiewerken worden uitgevoerd, huurwoningen en studentenkamers. En maar goed ook, jaarlijks zijn er immers 10.000 woningbranden in België. Een juiste plaatsing van de rookmelders is cruciaal, laat je bijstaan door je DAS-beveiligingsexpert.

Bij vals alarm probeer je eerst het alarm te neutraliseren via je klavier of badge. Daarna controleer je best de oorzaak, om na te gaan of er geen probleem is met het systeem. Bij twijfel, neem zeker contact op met onze technische dienst. Als je de politie laat uitrukken voor een vals alarm, riskeer je een retributie te moeten betalen.

Als gebruiker ben je verantwoordelijk voor een jaarlijks onderhoud. De elektronische componenten worden dagelijks blootgesteld aan vocht en vuil en batterijen zijn de zwakste schakel. Test de batterijen jaarlijks en laat je bijstaan door je DAS-beveiligingsexpert.

De investeringsaftrek in beveiliging is mogelijk voor zelfstandigen, KMO’s en vrije beroepen die hun beroepslokalen beveiligen. Zij genieten een bijkomende aftrek van 20,5% naast de gewone afschrijvingen. Meer info op BeSafe of contacteer je DAS-beveiligingsexpert.

Natuurlijk. De huisdiervriendelijke detectoren negeren signalen die worden veroorzaakt door één of twee huisdieren met een gewicht tot 45 kg. Ze werken ook met dubbele technologieën, beide technologieën moeten geactiveerd worden vooraleer ze in alarmmodus gaan.

faq